tirsdag 6. juli 2010

Det skjer alltid og takk for det!

Thor Hushovd vinner alltid en etappe i Tour de France! Så også i år, for i dag var det ingen som kunne tukte den usansynlig sterke oksen fra Grimstad! Han skaper alltid norsk fest i juli, og det må vi tilskuere, fans og norsk sykkelsport takke og bukke for. Hushovd skal genierklæres fra topp til tå. Han er så godt trent, han er så sykkelklok, han er så kald i hode og han stresser aldri. Alle barnefeil er lagt igjen i fortiden, for det er en ny og forbedret Thor Hushovd vi har sett de siste sesongene. Han er ikke noen seiersmaskin som henter seire på rekke og rad, men han vinner alltid noen viktige seire. Han er typisk norsk; best når det gjelder. En idrettshelt lesket opp av den norske læreboka. Vi tar av oss hjelmen for denne fantastiske syklisten. Hans resultater har gjort mer for vår sport enn noen andre norske idrettsutøvere har gjort for sin idrett. Han har gjort sykkelsport til en idrett i skikkelig medvind. Det er bare å ta frem alle superlativer i ordboka.

Men det skjedde enda mer interessant på dagens etappe. Andy Schleck tok et drøyt minutt på Contador og ca to på Armstrong. Saxo-Bank som i går satt på håndbrekket, tråkket i dag på gasspedalen. Fabian Cancellara dro lillebror Schleck over hvert brosteinsparti, og luxembourgeren overbevistge stort. Han satt i fremste gruppe til mål sammen med Hushovd, Thomas, Evans, Hesjedal og Cancellara. En utrolig sterk prstasjon. Contador klarte seg også overraskende bra, men fikk det den siste kilometeren og tapte litt på det. Kanskje gikk han litt næringstom. Lance Armstrong var uheldig og punkterte på verst tenkelige tidspunkt. Han er nok litt forbannet på at Saxo-Bank, som i går fikk feltet til å "stoppe opp" da det passet dem best, i dag bare kjørte ifra de som fikk problemer. Dobbeltmoralistisk vil nok noen hevde. På den andre siden kan de ikke bare trille gjennom hver etappe. De må også skape sykkelritt. Det er bra de kjørte hardt i dag.

Nesten alle trøyene byttet eier i dag, det er sjelden kost. Chavanel fikk mange tekniske problemer og mistet ledertrøya til Fabian Cancellara, Tony Martin mistet ungdomstrøya til Gerraint Thomas (som virkelig har vist seg frem i årets Tour de France) og poengtrøya gikk fra Chavanel til vår egen Hushovd. Måtte den bli på hans skuldre ut rittet. Eneste som forsvarte trøya si var Jerome Pineau, han sykler også i morgen i polkadott trøya.

3 kommentarer:

  1. Geni? Hvorfor det? Hva har atletiske prestasjoner med høy intelligens å gjøre?

    SvarSlett
  2. Idrettsprestasjoner er nærmest blitt vitenskap. Det krever detaljplanlegging hele veien, og gjennomføring med presisjon og følelse. Som sykkelrytter er Hushovd et geni. Han har perfeksjonert treningen, utviklet seg fantastisk taktisk sett og blitt en hundreprosent profesjonell utøver. Som sykkelrytter synes jeg han fortjener å bli genierklært. Det er tross alt sykkel vi snakker om på denne bloggen.

    SvarSlett
  3. Contador punkterte siste km.

    SvarSlett