lørdag 10. juli 2010

Chavanels andre fører til gult

I dag ble den første mellomharde etappen av Tour de France kjørt. Og overraskende nok var det Quick Step som dominerte løpet. Jerome Pineau var en del av dagens brudd, og mannen i den prikkete klatretrøya plukket så mange klatrepoeng som mulig inntil den siste 2-kategorien. I nedoverbakken etter den nest siste 2.kategorien ble Hondo og Pineau, som var de siste igjen fra bruddet, så godt som kjørt inn av en gruppe ryttere som hadde rykket i 2.kategorien. Her satt blant annet Sylvain Chavanel, Damiano Cunego, Thomas Voeckler og Rafael Valls. Hondo slapp Pineau med en gang bakken begynte, mens Chavanel støtet seg fra sin gruppe. Chavanel kjørte seg lett opp til lagkameraten i tet, og fikk litt hjelp før han kjørte fra franske Pineau som hadde økt sin ledelse i klatrekonkurransen, og ble også kåret til dagens mest offensive rytter. Bak i gruppa ble det støtet fra blant annet Cunego og Voeckler, men det var Valls som klarte å kjøre fra. Den unge, talentfulle Footon-Servetto syklisten prøvde å ta igjen Chavanel, men kom ikke nærmere enn drøye 30 sekunder. Dermed kunne Chavanel nok en gang juble for etappeseier, og kan nok en gang ikle seg den gule ledertrøya. Valls ble nummer 2, mens Garate ble nummer 3. Sammenlagtfavorittene kom samlet inn, 1.47 bak Chavanel. Evans er nummer 2 i sammendraget 1.25 bak den ledende franskmannen. Dagena taper ble Fabian Cancellara som ikke hadde dagen, og kom nesten kvarteret bak Chavanel.

Dagens vinner ble helt klart Quick Step, og hvem ville vel før Touren tippe at det var det belgiske laget som ville dominere første fjelletappe? Selv om de dominerte i dag, vil de nok slite i morgen, og trolig mister Chavanel trøya. Men en ting som er sikkert er at kan kommer til å kjempe til han er totalt ferdig, og vel så det.

I morgen venter en tøffere etappe, og vi håper selvfølgelig på angrep fra sammenlagtfavorittene. Hva er deres forventninger til morgendagen? Vi krysser fingrene for angrep, dramatikk og action.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar